Szívküldi időkapszula

A szívküldi időkapszula sok mindenben hasonlít az általános időkapszulához. Ebbe is tehetsz leveleket, fényképeket, és meghatározhatod, hogy mikor nyíljon ki a jövőben. Azonban a leveleket az általad kiválasztott díszes levélpapírok valamelyikén helyezheted el, szemben az általános időkapszula fehér lapjaihoz képest. Ennek megfelelően a szívküldi időkapszulát hozzád közel álló személy, vagy személyek részére célszerű elkészítened.

Nézzünk néhány példát szívküldi időkapszulára:

» Üzenet küldése szülinapra, évfordulóra

» Küldj üzenetet gyermekednek már most, de csak a 18. szülinapján nyíljon az időkapszula

» Tegyetek el kedveseddel közösen néhány esküvői fényképet 10 évre egy időkapszulába

További tudnivalók:

Ha az időkapszula hozzáférését nyilvánosra állítod, akkor a benne elhelyezett leveleket, fényképeket bárki megtekintheti, miután az kinyílt. Így nyilvánosan üzenhetsz a jövőnek.

Abban az esetben, ha nem szeretnéd, hogy bárki láthassa az időkapszulád tartalmát, beállíthatod privátként is. Ekkor létrehozhatsz egy PIN kódot is. Ha ezt megadod az ismerőseidnek, családtagjaidnak, akkor ők megtekinthetik majd az időkapszulába helyezett leveleket, fényképeket, de rajtuk kívül más nem férhet hozzá. Így például üzenetet küldhetsz egy vagy több embernek a jövőben.

Miután összeállítottad az időkapszuládat, le kell zárnod azt. A lezárást követően senki, még te magad sem láthatod a tartalmát, mindaddig, amíg ki nem nyílik. A lezárást jól fontold meg, mert nem lehet a kapszulát kinyitni, ha később eszedbe jut, hogy még valamit tennél bele, esetleg változtatnál a tartalmán.

Nyugodtan próbálkozz a létrehozással! Az időkapszula bármikor törölhető, akkor is, ha még nem jött el annak a nyitási ideje. Törlés esetén az időkapszula minden adata és benne elhelyezett tartalma véglegesen elvész.