Közös időkapszula

A közös időkapszula abban tér el a többi időkapszulától, hogy ebbe tartalmat nem csak te egyedül tehetsz, hanem ezt másokkal közösen végezheted el. A közös időkapszula létrehozója, kezelője te leszel egyedül. Te vagy, aki beállíthatja, hogy az időkapszula mikor nyíljon ki. Te egyedül módosíthatod a PIN kódot, vagy ha úgy döntesz, csak te törölheted az időkapszulát. Azonban az időkapszulába már nem csak te, hanem mások is tehetnek levelet, fényképet.

Így akár egy baráti társasággal, akár a családoddal közösen mindenki hozzátehet valamit az időkapszulához.

Fontos tudnivaló, hogy amíg az időkapszula nyitási ideje el nem jön, addig nem láthatjátok, hogy ki mit tett bele! Mindenki csak a saját levelét, saját fényképét kezelheti. Csak a nyitás után derül ki, hogy ki mit helyezett az időkapszulába.

Hogy kik tehetnek bármit is az időkapszulába, azt te határozhatod meg! Hozz létre egy PIN kódot és add meg annak, akitől elvárod, hogy ő is tegyen valamit az időkapszulába.

Közös időkapszula kezeléséhez a következőket tedd:

1. hozz létre egy közös típusú időkapszulát

2. adj meg egy PIN kódot

3. tájékoztasd a résztvevőket, hogy hol találják az interneten az időkapszuládat és milyen PIN kóddal tudnak beletenni levelet, fényképet

4. mikor már mindenki visszajelzett neked, hogy végzett, akkor zárd le az időkapszulát

További fontos tudnivalók:

Minden résztvevőnek regisztrálnia kell, majd bejelentkeznie a webhelyen és ezt követően megadni az általad készített PIN kódot.

Minden résztvevő csak egy fényképet és/vagy egy levelet tehet a közös időkapszulába.

Ha az időkapszula hozzáférését nyilvánosra állítod, akkor a benne elhelyezett leveleket, fényképeket bárki megtekintheti, miután az kinyílt. Így nyilvánosan üzenhettek a jövőnek.

Abban az esetben, ha nem szeretnéd, hogy bárki láthassa az időkapszulád tartalmát, beállíthatod privátként is. Ekkor csak a megadott PIN kód ismeretében lehet megtekinteni az időkapszula tartalmát.

Miután összeállítottátok az időkapszulát, le kell zárnod azt. Lezárást követően senki, még te magad sem láthatod a tartalmát, mindaddig, amíg ki nem nyílik. A lezárást jól fontold meg, mert nem lehet a kapszulát kinyitni, ha később bárkinek eszébe jutna, hogy még valamit tenne bele, esetleg változtatna a tartalmán.

Nyugodtan próbálkozz a létrehozással! Az időkapszula bármikor törölhető, akkor is, ha még nem jött el annak a nyitási ideje. Törlés esetén az időkapszula minden adata és benne elhelyezett tartalma véglegesen elvész.